Sommar och sol?

Nu har mer än halv sommaren gått och om tre veckor åker jag äntligen tillbaka till Uppsala igen. Ska bli underbart! Visst, det blir tråkigt att lämna syskonen och släkten, men Uppsala är hemma!

I sommar har Sudden verkligen njutit, iaf när matte har varit ledig.
Vi har varit hos min moster som bor i en by och gått långa och härliga prommisar i skogen. Sudden och mosters 1-åriga golden Disco busar och härjar en massa och trivs jättebra ihop.
Sen har vi varit i familjens stuga som ligger i en ännu mindre by mitt ute i skogen där hundarna kan gå lösa jämt och Sudd har busat en massa med pappas golden Aragorn och retats en massa med farmor och farfars 10-åriga terrier Kevin. Sudd tycker verkligen att Kevin är spännande och älskar att reta honom.


 
Har kommit fram till att man som student lever ett väldigt lyxigt liv än när man jobbar nästan heltid, jag är trött i stort sett hela tiden och det känns inte lite jobbigt att ta sig i kragen och träna med hunden.

Har kört en massa lydnad med honom, så nu sitter ettan ganska bra. Min förhoppning är att kunna starta i UBKs lydnadstävling i september. Det enda som inte sitter är apporten men det ska vi nog också få ordning på. Sen så gäller det att få in momenten på en riktig lydnadsplan med lite mer störningar än på ängarna jag tränar på...
Har tränat en massa apportering med dummien jag köpte tidigare och det fullkomligen älskar Sudd! Så det ska vi köra en massa också och ska våga mig på att kasta den i vatten också, kanske en varm dag om han nu vägrar apportera den och matte måste vada ut och hämta den...

Nu hoppas jag bara på underbara, ljumma kvällar så att man kan träna en massa...