Klickning pågår



Fick tips av Frida att börja träna Sudden med klicker, så idag köpte jag en klicker och har börjat träna lite smått. Suddis har verkligen fattat vad det handlar om så det känns positivt nu.
Det har inte hänt så mycket en igår, men jag bjuder på lite bilder som Frida tog när vi var och tränade, två har jag faktiskt tagit med hennes super-kamera (var skoj, men jag kände mig lite tafatt)

image19
                                                   Vacker kille


image20
                                                           Slick!

image21
                                                       Fridas tollare Lotus

image22
                                                       Lotus har problem att välja apport


Imorgon är det skola igen men hinner ta en långpromenad på eftermiddagen, hoppas det blir bra väder! Sen på lördag blir det träning på klubben innan Maria kommer hit. Suddis blir glad, han älskar besök!

Träning och helg på Engsö

Har kommit igång ganska bra med lydnadsträningen med Suddis nu. Jag och Frida försöker komma iväg och träna två gången i veckan (även om det bara har blivit en gång i veckan hitills). Det är verkligen jättekul att hitta någon som också är engagerad och vill träna, trots att jag och Sudden har långt kvar till deras nivå. Roligt att prata hund och jättebra träning för Sudden att umgås med hundar utan att bara busa (även om det också är bra). Sen så försöker jag träna lite varje dag själv också.

Nästa helg är det kursanmälningsdagar på klubben och planen är att börja en tävlingslydnadskurs, men vi får se hur det blir med den saken. Jag kanske bara tränar lite själv och börjar träna på onsdagsträningarna sen när de börjar... Men det är ju så roligt att gå kurs!
Är lite kluven, och sen så har jag inte så jättebra med pengar just nu heller då jag var tvungen att besöka veterinären i måndags med Suddis, han hade urinvägsinfektion och blev satt på en stark antibiotikakur, självklart prioriterar jag Sudden och hans hälsa. Synd bara att jag är så dålig på att lägga undan pengar för oväntade saker... Måste ändra på det nu när jag har vovven, har liksom förträngt det men nu när det händer blir det lite körigt. Får som sagt se hur jag gör, kurserna här i Uppsala är ju inte så billiga, 1200 för en kurs + bok, i Ludvika kostade de 400, grrr.

I helgen har jag och Suddis varit på Engsö igen, så skönt att vara där, vill bo på landet! Det går jättebra med Sudden och katterna nu, även om han fortfarande är väldigt förtjust i Audrey, deras lilla kattunge, och älskar att pussa på henne. Hundarna har busat och vi hann också med lite träning. Men det är lätt att bli lat när man vet att hundarna får den motion de behöver genom bus och skogspromenader.

Imorgon har jag ingen skola så jag tänkte passa på att köra ett riktigt träningspass med vovven. Ska också gå förbi hundaffären och köpa en klicker. Frida tyckte att jag skulle testa det på Sudden och han verkade fungera med den när hon "klickade in" honom så jag ska satsa på det nu för att se om träningen går ännu lite bättre.

Till helgen blir det först träning med Frida på lördag och sen kommer Maria och hälsar på, ska bli rol

2007-2008

Nytt år igen, så lagom dags att summera det år som varit. Första delen av året var bara tråkig och bestod mest av plugg och resor fram och tillbaka till mamma (hunden) Sommaren var underbar förutom hundlösheten. Känns som om det var i september 2007 började. Ny lägenhet och hunden hos mig jämt, underbart!
Hösten har till största delen gått åt till att jag och Sudden fått lära känna varandra ordentligt igen efter vårt år då vi som mest sågs varje helg, fredag till söndag, men för det mesta blev det varannan helg. Ingenting!
Vi gick en fortsättningskurs i lydnad som gick väldigt bra, förutom vissa frispel av vovven. December blev en stressig månad då Sudden var hos mamma, både med och utan mig. Aldrig mer borta från honom längre än en helg!
Nyårsafton firade jag och Suddis på Engsö och där har vi varit i en vecka, kom hem för några timmar sedan. Mycket bus med framförallt Tindra men även grannhunden Ludde (10 månaders blandis) och Rexie (3 årig blandis). Sudden fungerar verkligen ihop med de flesta hundar! Är verkligen skönt.
Firade Suddens 5-års dag igår, han fyller den 10e men vi ville att Tindra skulle få vara med och fira ;-) Det blev tårta och present av familjen Söderholm

image14

                                                                   Ingredienserna

image15

                                                                      Resultatet

image16

                                                         Förväntansfulla hundar

Har lite smått börjat sätta upp mål för det nya året. Är väldigt sugen på att få så pass ordning på Sudden att jag i alla fall känner att jag kan starta i lydnadsklass I, man behöver ju inte få ett första pris FÖRSTA gången... Sen så är jag väldigt sugen på att prova på viltspår med Suddis och kanske gå någon kurs. Detta är målen för vår/sommar. Sen till hösten vill jag ta tag i agilityn och kanske gå någon kurs, vore så himla roligt ! Och såklart forsätta vidare i lydnaden. Sen vår vi se om det kanske blir någon ny liten hund mot slutet av året... Beror på många saker, men jag har såklart den tanken i bakhuvudet... En Kelpie eller Tollare...

Imorgon börar allvaret igen, inskrivning på skolan. Schemat känns helt ok, kommer vara borta 4 timmar 2 ggr i veckan, obligatoriskt. Sen några föreläsningar. Helt ok! Jämfört med förra terminen...
Längtar också till att börja träna på allvar nu också, både hunden och mig själv.
2008 känns som om det kommer bli ett bra år... I hundens tecken, äntligen!